AKU SEORANG MISTERI PART4

5:16 AM

“Wawa!!!!!! IshZuki dah ada kat depan tu….”
Adoi….asal awal sangat”
“Kamu yang lambat ..dah cepat bangun
………………………
{di meja sarapan}
Mulut ku ternganga….
Tunggu apa lagi ,marilah makan sama..”
Zuki???”..
Dia tersengih
Hmm nampaknya dia pun join sekali lah
Dapat tak?”
Dapat apa
“Number….hehe
Lebih dari nampak…sampai termasuk mata
Ku tergelak kecil..
Dia pula tercekik mendengar kata2 ku..
…………………….
Pada latihan petang itu…
lagi sekali aku dan Zuki sama 2 berjalan ke padang
Hati ku berbunga kerana terpilih menjadi penolong pengerusi
untuk rumah biru..iaitu juga penolong  pada zuki..
Haha sekarang ku punya kuasa untuk mencekik darah budak shacha  tu…
MUAHHAHAHA…
Aku merepek apa ni??ctak baik aku ckap cam tu”

Abang Zuki….Sha sakit kakilahtolong escort ke bilik guru boleh tak…”
“I think I change my mind”
Ku fikir..
Zuki menjeling dan berkata “Tak payah
,Kak Wawa sekarang penolong saya ..dia pun pandai berubat..
kamu duduk sini biar kak wa tengok kat mana kamu sakit
Zuki memandang ku
“Its ok ..go and lead the group..let me do the “work””
....
"Mari kak tengok mana sakit kamu ye.."
sambil singsang kan seluarnya ke lutut
"tak de apa pun...ish dia ni "
fikirku lagi
"Kak..lebih baik kak jauhkan diri kak dari Abang Zuki..."
"Hey..suka hati kak lah nak rapat dengan sapa pun.."
"Kak..walaupun saya baru tingkatan 1..tapi saya lebih lama disini.."
"The point is..." 
ku buat buat tak tahu
"He's mine!!"
"haha whatever..if i dont? adik akan panggil samseng ke?"
"urrgghhhh!!!!! wait and see"
Dia menarik kainya dari posisi tadi lalu meninggalkan aku..
eee..gedik
.....................................
"jom...satgi tak sempat nak berlatih pula..."
"Hmm..okey..."
"wawa.."
"Yup??"
"Zuki rasa kan...musuh kita ada di sekolah ini"
"really?who?"
"Asal speaking speaking ni??"
"improving my english of coures!"
"Apaje la..back to point.."
"Sape erk???"
 "Shacha.."
"Asl lak..."
"Zuki rasa dia dah tahu yang zuki ni keturunan Nuraomah.
.dia tidak tahu lagi yang wawa pun Nuraomah"
"this isnt good.."
"thats why you need to learn as fast as possible...cik adik sayang"
"hah?!.."
"what ?.."
"Tak de apa2"
Betulkah apa yang ku dengar ..SAYANG?!?!
HE MUST BE OUT OF HE'S MIND!!
tapi.........
........................................
Aku sudah MAHIR cara mengangkat barang tanpa menggunakan kaki tangan..
"Today..kita akan belajar mengeluarkan power energy dari badan ku..Ada tiga jenis enegy..
fire,ice,and Turbo power..
klau dibandingkan ke3-3nya..Turbo akan menggunakan paling banyak kuasa hampir 89%..turbo power hanya boleh digunakan apabila musuh kita nyawa nyawa ikan..turbo power juga kita tidak boleh belajar seperti biasa,ia hanya akan timbul apabila semangat kita kuat"
"Wow...panjang lebar prof kita terangkan..."
haha...
"ok,no play play.."
Pada mulanya saya cuba fire...tapi tersilap arah..terarah ke beg Zuki..
Kesian..tapi dengan cepat dia men"aiskan"
beg nya semula....Ice power pula,saya hampir berjaya....tapi..saya terkejutkerana seekor kucing meloncat dari bumbung pondok..lalu dengan secara tidak rasminya saya terbekukan kucing itu..
sekali lagi Zuki menjadi superman..dia dengat gaya gentleman dia dia memeluk kucing itu, lama aisnya mencair... kucing itu seperti tidak tahu apapa..sempat lagi menumpang manja di pelukan Zuki...
tanpa disedari sudah pukul 8:00 malam
Sekali lagi saya membonceng moto Zuki....
tiba tiba HUJAN TURUN....daripada had kelajuan 80km/h....jadi 140km/m...
pabila tiba di rumah saya menggigil menahan kesejukan yang maksimum, Sama seperti Zuki..Nenek datang ke ruang tamu sambil membawa dua cawan teh panas..rasanya amat menyenangkan apabila air teh itu melalui kerongkong ku
Hujan tetap tidak mereda..
"Nampaknya Zuki kena bermalam di sini./../"
"WHAT!?"
Air teh tersembur keluar 
.................... to be continue


You Might Also Like

0 Comments