.PLKN Sri Kandi .

5:42 AM

Assalamualaikum .

Heyy Yaww . i miss you guys , i know u miss me to . rite ?  . :P hahaha , just got home from summercamp at Kuala Kedah . PLKN Srikandi . BEST SIOT . Teehee . nak citer ni , :) baca taww . baca lek lok . EHEM EHEM .

FIRST DAY
naik bas dari SP . (D.Aman Inn) dalam bas tu ada la manusia2 yang bising . bising gila . sabo je la . sepanjang perjalanan tu , bas enjut2 nak termuntah . maklumlah , bas pekerja je pun .Dah sampai tu , kami masuk dorm , pilih katil , pastu gi kafeteria makan . boleh la tahan makanan dia . tak sesedapp makan kat rumah . tray kena basuh sendiri okengg ! :P biasa dah laa . lepas tu gi solat . lepas solat tu fesi tu panggil aku . ingatkan nak buat ape . rupanya suruh sapu bilik kuliah kat situ . nak berhimpun kat situ rupanyaa . lepas bersihkan tuu , kami dibahagi kumpulan2 haha , aku ketua kumpulan ! Daa paling tua kat situ pun form 3 ! :) so pe lagi . dengan bangganya !! Nama kumpulan kami pe tau ? SRI KANDI MALAYA . macam tuttttt kan ? hek eleh . korang jeles , nampak sanadd . tuiihh ! :P . malam tu ad presentation . hehe. ustaz cakap kumplan kami bagus . sebab aku punyapasal *prasangila* hehe , sebab aku pandai cakap , aku pandai present .tu je . adoii , tak yah la jeles2 .hudohh muka tu , senyum cikit , baru chomel . kih2. :)

SECOND DAY
pergh bangun kul 5:30 . nasib baik tak de Qialmulai . n then kami aerobik , makan , pastu buat aktivity kembara halangan . haha .korang tengok banyak kali dah kat TV . lagi2 yang ada abang kakak pergi khidmat negara tu . mula2 kami lompat palang , senang ja tuhh . tinggi pinggang je pun palang tu . n then rentas titi . yang tu pun senang je . kena balance je . lepas tu panjat tembok . yang ni pun ok je . kesian kat orang yang jadi tempat pijak . hehe . lepas tu jalan atas tembok . *GAYAT* agagagagaa . haha , shhhh . hampir2 pengsan je tu .jeng jeng jenng . monkey bar . tapi yang ni ad air kat bawah , jatuh , basah satu badan . nasib baik aku escape . fuuhhhh . lega . tapi ad pulak tarzan swing, sama je , ada air kat bawah . escape jugakkk . contoh yang sangat tak baik kepada bebudak :P . yang best tu naik kayak . tapi kayuh sorang2 .sebab adikkecik kat depan tu tak larat nak angkat paddle .
 berat -.- ||| . lepas tu buat flying fox . wuuuu . beshh ! tapi aaaa , gayat . walaupun naik bnyak kali dah . petang tu kami dapat tugasan kumpulan kena buata persembahan , kumpulan kami nyanyi lagu Insyaallah Maher Zain . eperhh. lepas rehersal tu , terus terus dapat gelaran "Wani Zain "  mcam ape lagi . huhh  . masa malam tu kami buat persembahan sebenar , terketar2 tangan nie! masa tengah nyanyi ni , ada geng budak laki naik pentas bagi bunga , eh silap , bg daun , hahahaha , belah la ! tape . saya sangat hargai  :P daun tu ntah ilang ke mna . haha .lepas tu kami ad sesi "KENAL DIRI KENAL TUHAN "  aduhh emosi gilerrr . T_T huu  . siap ada mayat disediakn lagi depan ! terkezut gak la . tak pasal2 lepas tirai dibuka , budak2 yang nampak mayat tu menangis . perghhh . aku pun terasa gak apa yang ustaz tu cakap . tapi aku tahan air mata aku . sebagai kakak yang paling tua , kena la control . eceyh ! seramm la pulak . lepas tu lebihkurang kul 12:30 baru tidur .

THIRD DAY
Pagi lepas subuh macam biasa , aerobik . n then makan . lepas makan ada la aktivity . aktivity melihat pemandangan . kami jalan lebih kurang satu kilometer naik bukit . bila dah sampai tu ada pemandangan laut ! cantik gak la ! best best .whee .lepas snap2 gmbar (camera fesi) . n then balik dorm kemas2 beg bawa gi lobby . Selepas tu kami makan , selepas makan ada akitvity karoke . tiba tiba je dengar "ada permintaan , wani dan farish , nyanyi lagu cinta di pantai merdeka . aku macm whatthehell ! nyanyi ngan budak fom one . aku pegang je mike  tu tak nyanyi pun . menyampah aku ngan dya ! wekkk . lepas tu bas pun datang . kami pun balik .


tu je lah ! tau dapat hadiah ape ? BADAN SAKIT ! MUSCLE CRAMPS !
damnit !

Azwa : Rindu gilaaaa kat dia . T___T

You Might Also Like

0 Comments