Rahsia 2 arif SMK TAMAN HI TECH [Bab 1]

9:23 PM


Rahsia 2 arif selamanya!!!
Babak 1-Misteri Bermula
“Janji awak boleh simpan rahsia,  Amira?” kata Lilianne perlahan.
Ofcourse! You can trust me.Aku ni boleh dipercayai lah!”jawab Amira dengan senyuman yang melebar sampai telinganya.
Promise?” tanya Adila dengan air muka yang serius.
“Yup” jawab Amira dengan selamba.
I think we can trust her.After all ,dia memang bertanggungjawab” Dhanyaah berkata.
Alrigth girls, just tell her” kata Syazwani dengan lembut.
“Okay… Amira inilah rahsia 2 ARIF.” Luqman mengatakan lalu member Amira sehelai kertas dari poketnya.
Amira menerima kertas itu. Jantungnya berdebar-debar. Dia membuka kertas itu dan … “Ah!!!!” Amira menjerit.
“Shhhhh!!!” Noriko dan Hui Qin telah Berjaya membuat Amira bertenang.
Nasib baik tak beritahu hal ini dalam kelas.Klau tidak, rahsia kita ni akan dibocorkan” Kyryll berkata pula..
“Eh, rehat nak habis ni! Tinggal lima minit sahaja1 Selapas ni, matapelajaran B.M kan. Jom kita balik sebelum Cikgu Shanti ….........”berucap panjang Siti sambil berjalan melepas kami,lalu Siti dipotong oleh seorang guru. Rambut hitamnya diikat dengan kemas. Dalam tangannya pula, buku-buku Bahasa Malaysia Tingkatan 2 dan buku rekodnya.
“Sebelum Cikgu Shanti buat apa?”beliau soal Farhana.
“Sebelum Cikgu Shanti mendendakan kita.”Farhana menjawab dengan nada yang tenang.
KRING!!! Loceng Sekolah Menegah Kebangsaa Taman Hi-teck berbunyi.
“Huh, cepat balik ke kelas sebelum saya masuk.” Cikgu Shanti telah menghalaukan mereka dari Taman Bunga. Sepantas kilat, setiap pelajar beredar dari kawasan itu. 

Selepas empat puluh minit mengisi kepala dengan beberapa peribahasa, kelas b.m ditamatkan.Seterusnya, matapelajaran Seni pula.
Syazwan Hafiz bin Ilias telah berdiri tegak depan kelas. Semua mata memandang ketua kelas yang tinggi lampai itu. “Hari ini, Encik Naza telah menghadir sebuah mesyuarat. So,”dia dipotong oleh seorang pelajar Cina.
So, everybody have fun. Yahoo!!!”
“Hei, Yan Xing pergi duduk di tempat kamu. Ish...masih berbudak-budak. Sudah tingkatan dua ni.”Syazwan mengatakan dengan nada yang tenang.
Yan xing pula mengikut arahan ketuanya dan duduk di tempat sendiri sambil bermuka masam serta merungut.
So, everyone be quite and do your own work. Understand!?”Syazwan.
Pelajar-pelajar 2 Arif pula membalas “TIDAK”lalu ketawa.
“Ish...buat tugas pun tak boleh. Lebih baik menjadi pelajar biasa daripada menjalankan tugasan ketua” Syazwan membebel.
“Tau tak pa” William Goh Tuan Jo membalas. Kelas dua arif pula ketawa lagi.
 .....................................................

Hey,I am going to go and chit-chat with Amira. The others also same. Just make sure the new students don’t over-hear our conversation. Dhanyaah you think you can do that?”Adila membisik dalam kiri telinga Dhanyaah.
“Boleh. Lagipun, hari ni antara budak-budak Naimmah sahaja yang hadir. Senanglah, kerjaku.” jawab Dhanyaah tanpa mengalih matanya dari novel barunya.
“Jaga...ye” Syazwani pula bisik dalam telinga kanan Dhanyaah.
“Ko orang buat pe?” Naimmah pula menyapa.
“Sebenarnya huh...kita”Syazwani diotong oleh Dhanyaah
“Sebenarnya mereka menyanyi lagu Love Story dalam telingaku. Tu je.” Dhanyaah jawab dan sebuah senyuman terlukis di atas mukanya.
“Betul betul betul. We were both young when i first saw you” Syazwani dan Adila mula menyanyi dan bergerak ke tempat duduk Amira. Luqman,Kyryll, Farhana dan Noriko turut ikut.
“Wah, ko orang memang baik hati. Sampai hati lu tinggal Dhanyaah bersendirian di sini.” Yan Xing pula menyibuk lalu menjerit dalam kesakitan kerana Syazana telah memijak kakinya.
“Jahatlah Syazana. Mengapa pula pijak kaki Yan Xing?”Naimmah pula mula bising.
“Amboi, mengapa kau kisah? Yan Xing boyfriend hang?” Syaza membalas lalu menjeling lidah ke arah Naimmah dan beredar.
Air muka Naimmah pula jadi marah. “Naimmah, sabar. Jangan marah”Dhanyaah cuba menyenangkan perasaan Naimmah.
..............................
To be continue
  






             







You Might Also Like

1 Comments