Rahsia 2 arif SMK TAMAN HI TECH [Bab 2]

6:45 AM


 
“Mengapalah Syazana tu biadap sangat? Kalau tak suka cakap je lah. Tak payah perli kawan” perkataan itu semua keluar dari mulut Naimmah bagaikan bullet dalam gun.
“Naimmah duduklah di sini.”Dhanyaah menyenangkannya.
“Tak payahlah. Saya nak pergi mengamuk mereka semua”
“Jangan”Christine pula menyibuk.
“Mengapa pula? Mereka bincang tentang saya?” Naimmah tanya.
No, they are talking about Bulan Bahasa”Christine jawab dengan nada cemas.
So, mengapa saya tak bolek menyibuk?”Naimmah tidak putauis asa.
“Aiyah! Naimmah dah habis karangan Bahasa Inggeris?”Farhana tanya.
“Belum...mengapa”
“Amboi, kena hantar hari inilah. Tak dengar aku jerit di depan? “ Farhana meneruskan.
Ketika itu, loceng berbunyi dengan kuat dan semua pelajar berambus dari kelas-kelas masing-masing. Sesi sekolah tamat.
  Senior yang nak tahu
Pada hari seterusnya, Noriko telah sampai ke kelas dengan awal. Dia diikuti oleh Lilianne, Luqman, Kyryll, Adila dan Syazana. Tepat tangan jam menunjuk 7.15 pagi Syazwani telah menjejak kaki ke dalam kelas. Lima minit kemudian semua pelajar 2 Arif telah ke tapak perhimpunan.
Selepas perhimpunan plajar pulang ke kelas. Di kelas 2 Arif pelajar membuat bising kerana guru Bahasa Inggeris tidak hadir.
“Diam! Semua duduk di tempat masing-masing” Syazwan Hafiz cuba mendiamkan pelajar 2 Arif.
Tiba-tiba semua pelajar diam. Naimmah telah masuk kelas dngan lewat.
“Mengapa lewat?”Syazwan Hafiz tanya.
“Tolong cikgu Aida” Naimmah jawab dan bergerak ke tempat duduknya.
“Mana Dhanyaah?”Naimmah tanya Adila.
I dunno...dia tak cakap apa pun.”Adila jawab dan jalan ke tempat dudk Syazwani.
‘Mengapalah semua orang di sini macam simpan rahsia je. Pelikalah sekolah ni ’ Naimmah mula monolog.

Tepat pada jam 2.05 p.m loceng berbunyi.Sekolah tamat. Segelintir pelajar dari 2 Arif sahaja meninggalkan kelas. Lain pula mengambil masa sendiri. Antaranya Naimmah.
“ Hari ni you stayback ke?” Syazwani tanya Naimmah.
“Ya. Ada praktis sukan rumah biru.”Naimmah balas. “Kau semua tak balik?”Naimmah tanya.
Balik lewat hari ni. Ada hal.”Syazaana jawab.
“Hal apa?”Naimmah tanya.
“JANGAN MENYIBUK.”Lilianne jawab dengan tegas.
Naimmah meninggalkan kelas.
“Jom, kita tunggu kat luar.”Amira .
Syazwani, Adila, Noriko,Hui Qin,Amira serta Luqman, Kyryll,Farhana,Siti,Anis,Aini dan Syafiqah bergerak ke kawasan luar sekolah.
Di situ mereka terserampak dengan Amirul Cheah dan Daniel Isma Hakim. Dua lelaki ini merupakan pelajar tingkatan 4 yang paling popular disebabkan oleh sifat peramah mereka. Ramai perempuan juga minat pada mereka kerana gaya unik mereka. Kedua-dua pelajar ini memegang jawatan pengawas dan melaksanakan tugas mereka dengan sempurna. Selain itu, mereka suka menolong guru serta pelajar.
“Hai. Semua pergi mana?”Amirul tanya.
“Kami nak balik.”Syazwani jawab.
“Ramainya, mengapa tak balik awal-awal?”Daniel tanya
“Kerana tolong cikgu”Syazana jawab dengan cepat.
“Cikgu apa?”Daniel meneruskan.
“Cikgu Kelas” Adila pula balas.
“Buat apa?”Daniel masih nak tahu.
“Hmm...bersihkan kelas.”Kyryll jawab.
“Amboi...rajinnya”Amirul perli.
“Aiyah...dah jadi 2.30 petang”Amira cakap.
“Apa?!2.30 petang?!Daniel jom. Kita kena pergi sekarang.”Amirul dalam nada cemas.
“Okey. Jumpa lagi and next timekeluar awal-awal...okey bye” Daniel serta Amirul berambus dari tempat itu.

WROTE BY 2 ARIF -Dhanyaah

You Might Also Like

0 Comments