Sabah bah !

1:10 AM

Assalamualaikum , hoho
wani tau wani tinggal kan Rawr lama sangat . 5 hari , fuh lama giler .  xDD
k k , nak cerita nieh . :)


Day 1 

huhuhu , bersiap nak pergi airport , sementara nak check in kami makan nasi gorng yang uwan buadd . oh ya , yang pergi , maklang , kak azie , my daddy and mummy xD . kak nini and abang batt , my sisters and shiqieen my cousin :DD . kami makan nasi goreng dan ayam goreng yang dibuadd di rumah sebelum ke KLIA . okey2 bila dah naik flight , yang adik2 tu excited giler . masa nak terbang tu takot la plak . hehe you should see thier faces . me? selamber je * perasan . hua2 . duk lam flight 2 jam lebih nak sampai Tawau . aduh , duk lam flight dekat ngan orang2 yang ada baby . bising + tendang2 kerusi dari belakang T__T canot sleep meyh ! . tak pe . sabar , deorang tu bebudak lagi . an an ? :)) . dah sampai tawau kul 7.30 kott . tapi dah gelap gelita . -..- || Kat sini matahari awal , so waktu solat pun awal . kami disambut macam ahli keluarga dari keluarga abang Batt , mesra2 deorg tuu . We all dihantar ke rumah saudara deorg , tompang jap , selama kiteorang kat cni . n then makan . First time dengar  kuih BRONGKO . haha . sedap2 . korang wajib rasa ! . mcam2 lagi . kuih bangkit la , kuih beruas la . huhuhu . sedap2 :) . n tehn kami balik rumah tumpang n tidor . xD

BRONGKO . :)) rasa macam peuding caramel , tapi versi pisang . yum  yum .


Day 2

Kami pergi pasar gantung ! :D . macam2 ader tau . cantik2 rantai dan gelang2 mutiara , baju t-shirt  Tawau pun cantik . tapi wani tak beli ape ape pun . beli gelang jer . sori tau tak dapat nak beli ape ape ole ole untuk korang , memang tak sediakan duit . :( sorry sangat , kat sini , mutiara yang terkenal , mahal giler siot ~




hehe ~


o__o


cantikan ? huhu , nak semua  T___T


cute2 :P
*pictures snap by Kak Azie :) *

Day 3

MAJLIS PERSANDINGAN LA ~
satu hari , dari pagi sampai malam . letih pengantin , tak dapat mkan . xD . hehe , cantik2 au baju pengantin 3 kali tukar . ade karoke lagi . :P ,



baju pertama , *pagi


baju ke dua *petang


baju ke tiga songket :) *malam 

cantik bangat !  :D malam tu ade satu geng akak2 yang sporting menari dangdut . xD adoi sakit prut tengok .huahuahua . :P . jahat la wani ! hehe x boleh gelak kat ornag camtu . okey2 , tak gelak dah  . hehe . malam  tu ade upacara menerima menantu . kat semenanjung belum ada upacara sebegini . macam ni , si menantu kena bagi kain kat makcik2 dan saudara2 . sebab dalam keluarga bukan mak nye seorang yg dpat menantu , yang lain pun kira mertua jugak xD ikatan keluarga deorang kuat kan ? :) dlam  balasan , mertua2 tersebut akan balas ngan duit atau hadiah . *pengetahuan am . xD

Day 4

TAMAN BUKIT TAWAU  :)

hoho . kiteorang pergi mandi air terjun dalam HUJAN ! hahaha . mula mula rintik2 je . pastu kami mandi2 dalam 30 minit hujan lebat naik la atas , sejuk giler ~ grrrr



dalam kereta  :) er sorry angah  --


kak axie snap :)


 mama yg snap :)

masa nak balik tu hujan lebat . kami redah je hujan tu , wani dapat naik kereta , yang selebihnya naik belakang trak , OTW balik kena hujan lgi , :P bestnya dapat duduk belakang trak  :))




Day 4 
SEMPORNA , PULAU MABUL . 

tak nak tulis panjang , korang tenngok gambar cukop !


kat jeti kat Semporna :)


tangakap sudah ! my daddy :) *gmbr x edit , maaf gelap


kat chalet tompang sebentar , :P mandi kat situ pun jadi lah


orang sakit mata . huahuahua . tengok jernihnya air , bukan orangnya


rendam2 . :DD


encik patrick wane oren :))



jernih kan ? :)


woot2 .hai ncik sulaiman :)


bersih gila  xD

peace . hehe


wani ta tau nama binatang tu . huhuh


:)


kat pulau mabul


jeti dekat pulau mabulk . air jernih 

kat chalet tumpang :)


hoho -.-


kaki starfish xD geli !!! bergerak2 :PP 

kat sini pergi pagi balik petang nak dekt malam . hoho . letih maik bot . muka i sudaa mengupas . kena cahaya matahari :P inilah akibatnya kalu duk bawah matahari terlalu lama , gatal2 n then mengupas . hohoho . niar lah lama2 okey latu .  . .

Day 5 .
last day . kami pergi pasar gantung lagi sekali , n then bersiap nak pergi airport . bertolak kul 9 . sampai kul 12:30 malam .  letih . hhuhuh . dah la . tu je nak gtau xD 



saya yang rindu sabah . 






You Might Also Like

2 Comments