. Lelaki Idaman Malaya .

8:25 AM

Greeting Text
YYEEAAAHHHHHHHH #suara aku tengah rock nih beb . walauweyhh . hehe . Suara sakit tekak . SEXY GITU . haha ngada ngada . teruk kan  aku ni ? Tapi serius sexy , semua orsng yang cakap bukan aku .muahaha 
Okay , tengok tajuk aku tu , alaaah , sape yang up to date tu tau la kan aku ny elelaki idaman tu sape . Tapi ini aku nak cerita . Tadi kan aku jumpa list BAKAL SUAMI aku , 

  • Wajib bersukan 
  • Kena pandai
  • Tere pikat hati orang
  • Kena Handsome
  • Romantik
  • setia
ignore the poyonesss . Aku tau kan , biasalahh list time form 1 . hahah. Aku memang materialistik dulu . Biaselah orang kata bercinta time sekolah ni monkey monkey je . Aku peduli ape kan ? DEGIL . hoho . sampai la aku form 2 , Ayah aku tanya pasal ciri ciri lelaki idaman hati aku , Bila aku cakap. Dia gelak kuat kuat . sepatutnya bukan macam tu . Ni list ayah pulak .
  • Rupa TAK PENTING ,
  • Kena solat 5 waktu .
  • Kena pandai mengaji .
  • Kena pandai hafal surah surah yang pendek sekurang kurangnya As Shams .
  • Yang baik hati
  • Yang belajar pandai .
  • Kaya . 
FUHHHH . lagi hebat . Okey , dia nak bakal suami aku yang bimbing aku ke syurga . Okey okey i geddid . Semoga bakal suami aku macam list ayah aku .Amiinnn . pssst . vanilla , cepat amalkan semua nih , hahaha . Gila la aku ni . tapi aku pun sebbenrnyaa baru faham kenapa ayah aku nak suami yang terbaik untuk aku , supaya dapat gantikan tempat dia nanti .  hohoho . aku ni gatai kan ? tak de la . aku ni saje je . Nak tolong orang sebenarnya ,
Nak ngorat orang perempuan ni ada caranyaa , tapi untuk orang yang species macam aku ni lain la sikit . hahaha

1) Perhatian
Kalau suka tu , jangan lah diam je kan ? Perempuan tu penat tunggu kau nak caring dekat dia . haha kalau dia tak menunujuk pun , caring la sikit . Mesti dia suka punya . 
2)Ucapkan sesuatu yang membahagiakan
-contohnya; ucapan "awak ni cute la". Aku tak suka macam ni , tapi sesetengah tu suka la . Aku rasa macam nak amik kesempatan je :p 
3)Beri kejutan
Bagi lah hadiah . Bagi aku kam tak payah la mahal2 . Bagi surat , ataupun kad kecik masa birtday dia pun dah cukup .
4)Menghulur bantuan /Meminta Bantuan
PLEASEE TOLONG DIA , TAK KIRA LA DALAM APA PUN , ASALKAN TAK TERLBIH BATAS AGAMA . hahha , tolong dia dalam homework ke , kalau tak pun mintak tolong dia ajar , sebab dia rasa dia diperlukan . 
5)Pujuk
Alah , tak payah nak geli sangat , pujuk budak budak je , macam nak bagi gula gula ke . mesti dia gelak .
6)Puji-pujian
-kaum hawa ni,kalau lelaki puji gerenti cayaq. so, banyak2 la beri pujian . TAPI jangan puji benda yang outa . fakta sahaja .
7)Peka & memahami
Please memahami dia , TERUTAMA kalau dia mengadu . 
8)Panggilan manja
Kalau korang kawan lagi , tak payah nak ngada ngada sagat sat gi dia bagi penampo . Panggil sekadar melawak .
9)Prihatin tentang tarikh penting
DAAA . dia punya birthday , tak pun hari pertama kornag berkenalan .
10)PANDAI BUAT LAWAK 
Yang ni yang mahai nih ! Aku tak tau la kenapa lelaki yang suka buat lawak , pandai ambil hati orang perempuan . Bagi aku deorang ni cute . Tapi of course , perempuan yang kurang sensitif je boleh terima laki buat lawak ni .Sebab kalau dia jadi lawyer burok ke , pastu perli kita , perempuan tak pasai2 merajuk . SO BEWARE . 

Ni antara yang aku boleh cari . Tapi aku tak la arif sangat bahagian ni . Sebab aku tak pernah cari lelaki base on my list . =P . So , peace ya'll . Spread the dove.  hahaha . Muuaah . esok sekolah . goodnight :) 

Azwa :Awak . awak ni memang lawyer buruk  hahaha , that is one thing that always made me love you 

You Might Also Like

2 Comments